√ اكتشاف منابع معدنى، ژئوفيزيك اكتشافى، ژئوشيمى اكتشافى، زمين شناسى معدنى و ارزيابى ذخاير معدنى
√ اكتشاف نفت و شبيه سازى ذخاير معدنى
√ طراحى، آتشبارى و استخراج معادن
√ مكانيك سنگ و حفارى در معادن
√ تجهيزات، ماشين آلات و صنايع معدنى
√ اقتصاد و مديريت در معادن
√ فرآورى مواد معدنى
√ بهداشت، ايمنى و محيط زيست در معادن و اثرات زيست محيطى آن
√ فناورى اطلاعات و نرم افزارهاى معدنى
محورهاى اصلى كنفرانس
برنامه زمان بندى كنفرانس
√ آخرين مهلت ارسال خلاصه مقالات : 5 بهمن 1390-(تا 30 بهمن ماه 1390 تمديد گرديد).
√ اعلام نتايج داورى خلاصه مقالات: 20 بهمن 1390
√ آخرين مهلت ارسال اصل مقالات: 15 اسفند 1390-(تا 30 اسفند 1390 تمديد گرديد).
√ اعلام نتايج داورى اصل مقالات : 31 فروردين 1391
√ تاريخ برگزارى كنفرانس: 1 و 2 خرداد 1391
هزينه ها
500،000 ريال | عضوپيوسته، وابسته وحقوقى انجمن مهندسى معدن ايران |
250،000 ريال | عضو دانشجويى انجمن |
400،000 ريال | دانشجويى غير عضو انجمن* |
1،000،000 ريال | شركت كننده آزاد |
300،000 ريال | شركت كننده گروهى (بيش از 5 نفر) |
چنانچه قبل از ثبت نام عضو انجمن شوند مى توانند از حق ثبت نام عضو دانشجويى انجمن استفاده نمايند.
توجه: شماره حساب 54317743 نزد بانك تجارت شعبه دانشگاه كد 183 به نام انجمن مهندسى معدن ايران براى واريز هزينه ثبت نام در نظر گرفته شده است. ثبت نام كنندگان بايد اصل فيش واريزى را به دبيرخانه كنفرانس ارسال و كپى آنرا در پيش خود نگه دارند.
تونل های مترو شیراز:
طرح فاز یک متروی شیراز به طول تقریبی 24 کیلومتر شامل سه قسمت عمیق،نیمه عمیق و روسطحی بسته به شرایط زمین شناسی پروژه می باشدکه قطعه تونل های عمیق آن بطول تقریبا 15 کیلومتر در محیط آبرفتی،زیر سطح ایستابی در حال حفاری می باشد.حفاری این تونل توسط دو دستگاه حفاری TBM سپردار به روش فشارتعادلی زمین (EPB) به صورت دو تونل دوقلو به قطر حفاری 6.88 متر و قطر مفید تمام شده 6 متر در حال انجام می باشد.نگهداری دایمی این تونل ها توسط قطعات پیش ساخته بتنی به نام سگمنت و با آرایش 1+2+2+1 می باشد.اتصال رینگ به رینگ این سگمنت ها (Segment) توسط قطعاتی با جنس پلاستیک فشرده به نام داول (dowel) و اتصال سگمنت به سگمنت در هر رینگ توسط قطعاتی به نام راد (Rod) صورت می پذیرد.دستگاه های TBM متروی شیراز در مهرماه سال 83 در ایستگاه یک با نصب سازه تکیه گاهی (Push Frame) شروع به حرکت نموده و پس از طی 800 متر وارد شفت ایستگاه دو شدند.این دستگاه ها باید مسافت 100 متر ایستگاه دو را بصورت روباز روی بستر بتنی (Cradle) عبور می کردند.باتوجه به مشکلات فراوان گذر این دستگاه ها در محیط های باز و شرایط اقتصادی و شرایط خاص تعمیرات دستگاه،در ابتدا دستگاهها مقدار 48 متر از ایستگاه را بصورت تک سگمنت (segment) کف از روی بستر بتنی (Cradle) عبور کردند.از آنجایی که نصب سازه تکیه گاهی (Push Frame) هم از لحاظ شرایط اقتصادی و هم از لحاظ شرایط فنی دشوار و پرهزینه می باشدگروه حفاری شرکت بام راه مصمم بر ایجاد روش ابتکاری و نوینی در ماشین های TBM شده اند که اصول این روش بر مبنای استفاده از چیدمان خود سگمنت ها (segment) به جای سازه تکیه گاهی می باشد.
ادامه مطلب
نوعی فنآوری جدید برای حفاظت از معدنچیان در برابر حوادث طراحی شد .
این سیستم به حسگرهایی مجهز است که کارگران معدن را از فاصله 3 متری از موقعیتهایشان در داخل معدن ردیابی میکنند.
راشل بریدینگ اظهار داشت که یک باتری بزرگ برای راه اندازی نمونه اولیه این سیستم ساخته است.
این سیستم دارای یک حسگر حرکتی است که وقتی به کمربند معدنچی متصل شود سیگنالهایی را به یک رایانه منتقل میکند.
وی گفت: ایده طراحی این سیستم را پس از حادثه ریزش معدن در وست ویرجینیا در سال گذشته به دست آورده است.
بریدینگ خاطرنشان کرد: وقتی دیدم 12 کارگر فقط به این دلیل که نمیدانستند در کدام منطقه از معدن هستند،جان خود را از دست دادند به طراحی این سیستم ترغیب شدم.
وی یادآور شد که سیستم مزبور هم چنین برای ماموران آتش نشانی و امنیتی قابل استفاده است.
بر اساس گزارش IEO (سازمان انرژي بينالمللي) در سال 2006، مصرف زغالسنگ در جهان از سال 2003 تا سال 2030 تقريبا دو برابر ميشود. براساس ارزيابيهاي انجام شده، مصرف زغالسنگ در كشورهاي (non OECD) (كشورهاي خارج از مجموعه كشورهاي توسعهيافته) تا 81 درصد افزايش مييابد. سهم زغالسنگ از مجموع انرژي مصرفي جهان از 24 درصد در سال 2003 به 27 درصد در سال 2030 افزايش مييابد.
براساس گزارش IEO در سال 2006، مصرف جهاني زغالسنگ از 4/5 ميليارد تن، در سال 2003، تقريبا با دو برابر افزايش به 6/10 ميليارد تن در 2030 ميرسد. مصرف زغالسنگ از سال 2003 تا 2015، بهطور متوسط در هر سال 3 درصد افزايش مييابد، سپس اين روند كاهش مييابد و به ميانگين 2 درصد در هر سال از 2015 تا 2030 ميرسد. GDP جهاني و روند كلي مصرف انرژي، نيز در نيمه اول اين زمانبندي پيشبيني شده به خاطر رشد آهسته و كند اقتصادي در كشورهاي non – OECD آسيا، با سرعت بيشتري رشد ميكنند. در سال 2003، زغالسنگ سهم 24 درصدي از مجموع انرژي مصرفي دنيا را در اختيار داشت.
از مجموع زغالسنگ توليدي جهان در سال 2003، 67 درصد براي توليد برق، 30 درصد براي مصرفكنندگان صنعتي و بيشتر از 3 درصد باقي مانده براي مصرفكنندگان بخشهاي خانگي و تجاري بوده است. در سال 2030 سهم زغالسنگ از مجموع انرژي مصرفي جهان به 27 درصد خواهد رسيد، اما اين سهم در توليد برق به همان ميزان 41 درصد در سال 2003 باقي ميماند. تجارت بينالمللي زغالسنگ از 764 ميليون تن در سال 2004 به 1122 ميليون تن در سال 2030 خواهد رسيد، اما چون بيشترين افزايش در مصرف زغالسنگ، در هر دو بخش توليد و مصرف براي كشور چين پيشبيني شده است، تجارت بينالمللي زغالسنگ از 13 درصد در سال 2003 به 11 درصد در سال 2030 كاهش مييابد.
ادامه مطلب
روزنامه ی "نیویورک تایمز" گفت: گروهی آمریکایی معادن بزرگی از مواد خام را در افغانستان کشف کرده اند که از همه ی معادن قبلی بزرگتر است، که ارزش این معدن نزدیک به یک ترلیون دلار تخمین زده می شود.
و اشاره کرد که این معادن می تواند اقتصاد افغانستان را به طور کلی متحول کند، همچنین می تواند بر جنگ افغانستان، تأثیر به سزایی داشته باشد.
این روزنامه از مسؤلان آمریکایی نقل می کند مواد موجود در این معادن شامل "آهن"، "مس"، "کبالت"، و "طلا" همراه مواد معدنی با اهمیت دیگری در صنعت، مثل "لیتیوم" می باشد.
این روزنامه می گوید: این مواد، اساسی ترین مواد برای صنعتهای روز می باشد، به طوریکه می تواند افغانستان را به بزرگترین قطب مواد معدنی دنیا تبدیل کند.
ادامه مطلب
این ماشین آلات جزو غول پیکرترین وسایل ساخت
بشری می باشد:
F60، پل انتقال فوق سنگینی است که در معادن رو باز به کار گرفته می شود. این نقاله در عکس بالا بسیار عظیم به نظر می رسد. اما فکر می کنید بزرگی آن چقدر باشد؟ با نگاهی به شکل بالا و مقایسه این ابزار عظیم الجثه با برج ایفل، فهم ابعاد و اندازه آن کمی ساده تر می شود. این نقاله معدنی جمع و جور با ۵۰۲متر طول، ۲۰۲ متر عرض و ۸۰ متر ارتفاع، تنها ۱۱۰۰۰ تن وزن دارد! آیا این عکس شما را یاد چیزی شبیه کامیون های اسباب بازی کودکان نمی اندازد؟ در واقع شما شاهد یک کامیون معدنی کوماتسو سری 9xx هستید با این عکس اندازه این اسباب بازی غول پیکر بهت ر معلوم می شود. یک کامیون به ارتفاع ۷.۴ متر ک ه با بار، ۵۷۶۰۶۲ کیلوگرم وزن دارد. البته موتور آن با قدرت ۳۵۰۰ اسب بخار به راحتی از پس این هیکل گنده بر می آید. دستگاه حفاری معدن Bagger 288 بدلیل ظاهر ترسناکی که دارد، بیشتر شهرت اش را مدیون افسانه ی خطراتی است که بوجود آورده. اما به هر حال شما شاهد بزرگترین دستگاه متحرک دنیا هستنید! البته این ماشین حفاری چنان عظمتی دارد که می تواند یک کشتی را به راحتی به دو نیم کند و یا همانطور که در عکس می بینید، بولدوزری را بی هیچ دردسری همانند یک زردآلو قورت دهد.
ادامه مطلب